Απεραντο γαλαζιο

Sunday, March 29, 2009

Συγχρονικότητα

Ξύπνησα σήμερα μετά βίας,έχοντας,για ακόμη μια φορά,χάσει μία ώρα ζωής στα καλά του καθουμένου(ναι,ναι θα την ξανακερδίσω μετά 6 μήνες,ποιός περιμένει μέχρι τότε;Και πώς ξυπνάνε αύριο;;;;γμτ)
Και φυσικά από όλα τα βράδια,χθες βρήκα να κοπροσκυλιάσω μέχρι το ξημέρωμα,οπότε το πράμα ήρθε κι έδεσε και κοιμήθηκα 5,δηλαδή 6 και εικοσπέντε.

Ξυπνάω λοιπόν στις 12(δηλαδή 1),σκέφτομαι "αν κοιμηθείς κι άλλο,δεν υπάρχει περίπτωση αύριο να πας στη δουλειά",θαυμάζω την ωριμότητά μου και σηκώνομαι τραγουδώντας στο μυαλό μου το Wrong των Depeche mode που μού’χε σφηνωθεί από χθες.Πηγαίνοντας στην κουζίνα να φτιάξω καφέ αναπολούσα τη συναυλία τους το 2001 στην Αθήνα.Ό,τι μπορούσα να αναπολήσω δηλαδή,διότι:

Κατέβηκα στην Αθήνα από την προηγούμενη της συναυλίας,όπου θα φιλοξενούμουν στο σπίτι του καλού φίλου με τον οποίο είχαμε κανονίσει να πάμε μαζί.Το βράδυ λοιπόν μαζευτήκαμε διάφοροι γνωστοί και άγνωστοι και κάναμε αυτό που κάνουν οι Αθηναίοι όταν κατεβαίνουν φίλοι τους επαρχιώτες στην πρωτεύουσα:τουρ για να δούμε και να θαμάξουμε τη νυχτερινή ζωή της πόλης,δηλαδή του Ψυρρή(ήταν πολύ χοτ τότε).Είπαμε να συνδυάσουμε ποιότητα με ποικιλία,οπότε πήραμε σβάρνα ό,τι πετυχαίναμε στο δρόμο μας-μουσική σκηνή(νομίζω το Αερικό,όπου ένας τύπος έπαιζε κάτι φλογέρες και επειδή εμείς μιλούσαμε μας κάνανε σσσσσουτ και φύγαμε άρον άρον),ταβερνίδιο με ζωντανή ορχήστρα,μετά ροκ μπαρ κτλ.Τα αποτελέσματα ήταν σχετικά ολέθρια,και συνάμα συγκλονιστικά.Ένας από τους αγνώστους απεδείχθη ο έρωτας της ζωής μου(so far δεν έχει χάσει ακόμα τον τίτλο δυστυχώς),κατά τις 7 η ώρα απεδείχθη ότι το στομάχι μου δεν άντεξε τα 185 λίτρα αλκοόλ και ξερνούσα σε διάφορα καφέ και μπουγατσατζίδικα που επισκεπτόμασταν(στην αγκαλιά του έρωτα της ζωής μου),γύρω στις 5μ.μ. επιστρέψαμε στο σπίτι του φίλου μου και κοιμηθήκαμε μία ώρα(ο έρωτας της ζωής μου έπρεπε να φύγει γιατί είχε δουλειά),μετά πήγαμε στο στάδιο(όπου μου έλειπε φριχτά ο έρωτας της ζωής μου),και μετά πήγαμε μπροστά μπροστά στη σκηνή κι άρχισε η συναυλία.Εκεί δεν είχα χρόνο να σκέφτομαι τον έρωτα της ζωής μου γιατί είχα αρκετή δουλειά ως προς το να αγωνίζομαι να μη λιποθυμήσω από το συνδυασμό αϋπνίας,hangover και αφυδάτωσης(δεν ήπια νερό για να μην κατουριέμαι).Πάντως θυμάμαι αχνά τα τατουάζ του Ντέιβ Γκάχαν και κάτι άσπρα πούπουλα που φορούσε ο Μάρτιν.

Με αυτή την αναδρομή στις σκέψεις μου,έβαζα καφέ στην κούπα
Τραγουδώντας το wrong στο μυαλό μου
Γέμισα το μπρίκι νερό,τραγουδώντας είπαμε το Wrong στο μυαλό μου,
Πήγα στο σιντιπλέιερ
Τι τραγουδούσα στο μυαλό μου Γιαδικιάρογλου;Α να μπράβο,το Wrong
πάτησα το κουμπί που ανοίγει το ράδιο και

Ω!

Για φαντάσου

Οι πρώτες νότες του Wrong ξεχύθηκαν από τα ηχεία.

Είναι από τις στιγμές που νιιώθεις μικρός θεός,και συγχρόνως συνειδητοποιείς πόσο λίγα γνωρίζουμε για τον άνθρωπο,το χωροχρόνο,το συλλογικό ασυνείδητο και τις νεράιδες.Κάποτε προ αιώνων,νόμισα πως ψήγματα απάντησης βρίσκονται στο Ντέμιαν του Έσσε,και αρκετά αργότερα,στον Γιουνγκ.Αλλά και πάλι...

Πώς γίνεται;Πώς είναι δυνατόν να σηκώνεις το ακουστικό να πάρεις τηλέφωνο την κολλητή και να το έχει σηκώσει το ίδιο δευτερόλεπτο κι εκείνη;Συντονιζόμαστε οι άνθρωποι που κάνουμε παρέα,λέει.Ναι,το πιστεύω.ΜΑ ΤΟ ΙΔΙΟ ΔΕΥΤΕΡΟΛΕΠΤΟ;Αυτή την απειροελάχιστη μονάδα χρόνου,τη στιγμή,πώς την καμακώσαμε κι οι δυο μαζί ταυτόχρονα;
Κι άντε με τους κολλητούς.Συντονίστηκα και με το D.J.;Συμπτώσεις,θα πει ο κάποιος.Καλάαααααα........

Τέλος πάντων....

Ιδού,και με γαμάτο βίντεο:WRONG-Depeche mode


(Love love love them!)

15 Comments:

  • οι depeche mode είναι τόσο σούπερ ντούπερ ουάο που δεν θα σχολιάσω καν.

    επειδή εγώ δεν πιστεύω σε τίποτα, παρά στις συμπτώσεις, θα σου πω το εξής. θα έρθουν οι άνθρωποι οσονούπω, οπότε μάλλον θα τους φάμε στη μάπα- με την καλή έννοια- πολλάκις ως τότε. εγώ γαμώτι δεν θα είμαι στην ελλάδα τότε. να πάτε εσείς να τους απολαύσετε! :)

    (επειδή είμαι μεγάλη κουτσομπόλα θέλω να μάθω τι απέγινε ο έρωτας τη ζωής σου. χαίρει τον τίτλο ενώ είναι μαζί σου ή είναι χαμένο κορμί;)

    By Blogger Flonsavardu, at 5:48 PM  

  • Flonsavardu@

    Ναι καλό μου ξέρω που θά'ρθουν(και μάλιστα μαζί με τους πολυαγαπημένους Puressence),αλλά έκλεισα να κατέβω για Rockwave και μάλλον δε με παίρνει δις το ταξίδι σ'ένα μήνα..σνιφ

    Κι εγώ είμαι κουτσομπόλα,πού θα πας καλέ;Θα ζηλέψω;Σίγουρα,γιατί πάντα ζηλεύω όταν ακούω για ταξίδια abroad:)

    Ο έρωτας της ζωής μου έπεσε άδοξα στο βωμό της κατάστασης"ποιός θα εγκαταλείψει τη ζωή του και θα μετακομίσει στον τόπο του άλλου 800χλμ.μακρυά"(και υπήρχαν κι άλλοι λόγοι επίσης..).Τα έχω περιγράψει σε παλιότερο ποστ,αλλά σιγά να μην σε βάζω τώρα να ψάχνεις στο αρχείο του 2007 4 Απριλίου το κείμενο με τίτλο exorcism..;););)

    By Blogger Aurelia Aurita, at 6:42 PM  

  • χαχαχαχα. ε, βέβαια που να το ψάχνω τώρα...

    ΚΑΛΑ ΜΕ ΒΑΖΕΙΣ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΩ ΤΕΤΟΙΑ ΠΡΑΜΑΤΑ και μετά πάω στον ιούλιο- όχι που δεν θα το 'ψαχνα- και τελικά δεν το συνάντησες! γαμώ τους σκηνοθέτες των ζωών μας, γαμώ. ποιος τα σκηνοθετεί αυτά; ποιος πούστης;

    (ναι. τέλος πάντων, συγχίστηκα)

    άντε ας πούμε κάτι ευχάριστο... λονδίνο- ιρλανδία (δουβλίνο+γκάλγουει), αλλά μην ζηλέψεις πλιζ, γιατί μου έχει καταστραφεί ήδη ένα ταξίδι φέτος και δεν θα το αντέξω! όταν θα κερδίσω το τζόκερ- που δεν παίζω- θα σας πάω όπου θέτε. μέχρι και νιου γορκ. έτσι θα "ναυλώσω" ένα αεροπλάνο για τους αγαπημένους μου bloggers! :))

    By Blogger Flonsavardu, at 7:23 PM  

  • flonsavardu@

    Έλα μη συγχίζεσαι,πάει πέρασαν χρόνια...Δεν ξέρω ποιός σκηνοθετούσε τότε,πάντως τον τελευταίο χρόνο υποψιάζομαι ότι είναι ο Θόδωρος Αγγελόπουλος!

    Μη φοβάσαι πουλάκι μου και ποτέ δεν γκαντεμιάζω-θα πας και θα περάσεις και τέλεια!:)
    (και πάρε και κανά λαχείο να σωθούμε,γιατί εγώ προσπαθώ να πλουτίσω με επιχειρηματικές ιδέες.Και με βλέπω να αργώ...:)))

    By Blogger Aurelia Aurita, at 10:33 PM  

  • Διάβασα κι εγώ τα πόστ.Παράλληλες ζωές ζούμε ή την ίδια με χρονοκαθυστέρηση. Αυτό μπαίνει στον ορισμό σου για την συγχρονικότητα;
    Κωλοδευτέρα ¨(

    By Blogger wahia, at 11:20 AM  

  • ΟΚ δε θα στο κρατήσω κατά σου το ότι σου αρέσουν αυτοί οι τρισάθλιοι :p
    τι να κάνουμε ολοι έχουμε τα μικρά μας ελατώμματα.. :p

    By Blogger Stefanos, at 12:16 PM  

  • wahia@
    Ποιός σε πείραξε wahiτσα μου να τον βουτήξω απ'το μαλλί;;;Ε;Άντε γιατί!
    Δεν ξέρω σε ποιά θεωρία εμπίπτει ο παράλληλος βίος,σίγουρα όμως σε κάνει να νιώθεις πως δεν είσαι μόνος σου σ'αυτή την παλιοζωή...:)))

    (αυτοσυγκεντρώθηκα κιέστειλα καλή ενέργεια για να σου καλυτερέψει η τσαγκαρομέρα..:)
    Φιλούδια!!!


    Μικρέ estarian,σας ξέρουμε δα εσάς τους μαλλιάδες που θεωρούν φλώρους και γκέι όλους τους κοντοκουρεμένους ελέκτρο τύπους.Για τιμωρία,πάτα το κουμπί και άκου το Wrong,και μετά θα γράψεις εργασία(150 λέξεις max)επί του άσματος.Ειλικρινή άποψη όμως!

    (ΤΡΙΣΑΘΛΙΟΙ;;;Πρέπει να σφουγγαρίσω το μπλογκ με αγιασμό να φύγει το μίασμα,ιερόσυλε!)

    By Blogger Aurelia Aurita, at 3:43 PM  

  • ΔΕΝ ΕΙΜΑΙ ΜΑΛΛΙΑΣ ΠΛΕΟΝ!!!! :P
    Επίσης, λες ανακρίβειες.
    Ο Ηalford είναι θεός και τρισυπόστατος και ας είναι η χτένα του παρθένα! :p
    ΤΡΙΣΑΘΛΙΟΙ, ΕΜΕΤΙΚΟΙ, ΑΤΑΛΑΝΤΟΙ ΚΑΙ ΠΙΟ ΒΑΡΕΤΟΙ ΑΠΟ ΤΟΝ ΒΑΝΙΛΛΑ ΑΙΣ ΑΙΣ ΜΠΕΙΜΠΙ :P

    Η μοναδική καλή στιγμή στην καριέρα τους ήταν όταν βγάλαν το Host. Οι Paradise Lost. :p

    By Blogger Stefanos, at 4:46 PM  

  • Α ναι, ο Halford είναι και gay.
    Παρ'ολα αυτά, εξακολουθεί να είναι Θεός.
    Όπως και ο Iggy που gay δεν είναι. Τώρα. εεε. ναι.. εεε.. καλά..χμμ..αναποφάσιστος ας πούμε.
    Και αυτός στο Πάνθεον..
    οποτε μη μας πετάς ρατσιστικές ταμπέλες με την ελπίδα να κολλήσουν στο προσωπάκι-φράπα μας :p
    Και μηηηη μου σηκώνεις εμένα τον τον τόνο τση φωνής σου, μη σε βάλω να ακούς δυό βδομάδες Βισσοβανδή :p

    By Blogger Stefanos, at 4:48 PM  

  • αμαρτωλός@

    Ένα:Το γκέι το παίρνω πίσω,για να μην κατηγορηθώ για διακρίσεις(άλλωστε το έγραψα για να δώσω έμφαση και όχι για να παρθεί τόσο πατριωτικά!).Πάει αυτό το θέμα

    Δύο:από το δόντι και το μάγουλο πού να καταλάβουμε τι μαλλί έχετε κύριος;Ε;

    όπως βλέπεις δεν έχω γράψει ακόμη με κεφαλαία,οπότε μπορούμε να θεωρήσουμε ότι μιλάω σε κανονική ένταση και δε φωνάζω.Ακόμη.

    Τρία:Οι Paradise lost όπως έχω δηλώσει στο παρελθόν μου αρέσκουν πολλά.όμως αν κάποιοι επηρεάστηκαν από κάποιους στο Host,αυτοί σίγουρα δεν ήταν οι Depeche mode!

    Το θαυμαστικό είναι για έμφαση.όχι,δεν φωνάζω.Δεν φωνάζω είπα.

    Τέσσερα:Δεν ξέρω από πρώτο χέρι πώς θα αντιδράσω στα σκυλαδικοβασανιστήρια,αλλά νομίζω πως θα είμαι σκυλί και δε θα λυγίσω.θα τραγουδάω το Stripped στο μυαλό μου...

    Ομμμμμμμμμμ

    By Blogger Aurelia Aurita, at 6:57 PM  

  • Ε για αυτό είπα ότι ο καλύτερος δίσκος των Depeche Mode ήταν το Host...
    πιες καφέ καλεεεεεεεεεεε :p

    By Blogger Stefanos, at 11:31 AM  

  • ena break sto grafeio, ligo psaksimo blogs kai tsoup...na mai!

    to xw pathei ki egw polles fores ayto to karmiko pou lene...me tragoudia, me atakes, me thlefwnhmata

    afou paramythiazetai kaneis oti ola symbainoun gia enan logo (kai monadiko) arga h grhgora topairnei prefa oti kai ayth h symptwsh anagetai sthn sfera twn pithanothtwn (kai twn tyxaiothtwn)

    eytyxws na les!

    By Blogger she smiles, at 2:54 PM  

  • Καλέ ναι προφητάκο το ίδιο πράμα λέμε τόση ώρα,ότι οι Depeche mode είναι γαμηστεροί!:)

    she smiles@
    καλωσόρισες και πάντα χαμόγελα σου εύχομαι:)
    Πιστεύω πως υπάρχει κάτι πέρα από το"τυχαίο",αλλά ακόμα δεν το έχω εντοπίσει.Μόλις το κάνω,θα το μάθετε(θα πάρω κάποιο βραβείο,Νόμπελ θά'ναι,παράσημο σαν της Ντενίση;δεν ξέρω)

    By Blogger Aurelia Aurita, at 1:16 AM  

  • Geia, kala egines ligo pita alla tha itan poli wraia...Wraio komati to wrong!

    By Blogger Δραπέτης, at 12:38 AM  

  • Δραπέτης@
    Ναι δραπέτη μου,ωραία ήταν...ααχ(αναστεναγμός νοσταλγίας)
    Το Wrong και οι δημιουργοί του,τέλειοι!χαίρομαι που εκτιμάς τήν καλή μουσική:)

    By Blogger Aurelia Aurita, at 12:27 AM  

Post a Comment

<< Home


 
eXTReMe Tracker