Απεραντο γαλαζιο

Friday, November 02, 2007

Insomnia

Ήτανε που το μελετήσαμε το βρυκολακιάζειν στα σχόλια του προηγούμενου ποστ;Δεν ξέρω.Πάντως χθες,μπήκα στο πετσί του ρόλου και δεν μπορούσα να κλείσω μάτι παρά το γεγονός πως ήξερα ότι το ξυπνητήρι σήμερα θα χτυπούσε στις 7μιση.

Σαν πήγε τρεις και αφού είχα αλλάξει 125 στάσεις μέχρι να βρω τη σωστή στάση του ύπνου(η οποία στάση,άμα δε νυστάζεις,απλά δεν υπάρχει),το πήρα απόφαση και σηκώθηκα.Έριξα ανέμελα πάνω στις ντελικάτες πλάτες μου μία κουβέρτα με λουλουδάκια,κι άρχισα τις βόλτες ένθεν του διαμερίσματος.

Σε κάτι τέτοιες περιπτώσεις είναι που χρειάζεσαι ένα λοφτ,ή ένα τρίπατο νεοκλασικό,ή ένα μέγαρο με 20 κρεβατοκάμαρες και 10 μπάνια.Να βάλεις στο θερμός το χλιαρό σου γάλα και να αρχίσεις τη διαδρομή-σαν τους χοντρούς που διασχίζουν την Ελλάδα.Κάπου ανάμεσα στη πέμπτη και την έκτη σάλα,ε,τι σκατά,δε θα κουραστείς;Δε θα νυστάξεις;Θα την πέσεις στην άλλη πτέρυγα κι όλα όμορφα κι ωραία
-και το πρωί θα σε ξυπνήσει ο Τζον ο μπάτλερ που συνάμα είναι και πατρική φιγούρα,σε προσέχει,σε φροντίζει,ανέχεται τα νεύρα σου και ξέρει όλες σου τις συνήθειες.Για τα άλλα ζητήματα έχεις τον Τζακ το σωφέρ(ο Τζιμ ο κηπουρός μου κάνει πολύ"Νοικοκυρές σε απόγνωση"και ως γνωστόν,δεν ταυτίζομαι με νοικοκυρά)*

Στο 65 τετραγωνικά όμως πού να πας η αφορεσμένη;Μέχρι να κάνεις ένα βήμα βρίσκεις τοίχο-κι αν όχι τοίχο,πολυθρόνα,καρέκλα,γραφείο,παπούτσια σε κομβικό σημείο στο κέντρο του σαλονιού,ένα βάζο με κάτι διακοσμητικά κλαριά-το ΙΚΕΑ μου μέσα-,τη βαλίτσα από τις διακοπές που δεν αξιώθηκες να ανεβάσεις στο πατάρι..κάπου θα σκοντάψεις,θα σου φύγει η παντόφλα και η διαδρομή θα διακοπεί βίαια.Και πόσες στροφές να κάνεις γύρω από τον εαυτό σου;Δεν έχεις και ουρά να κυνηγήσεις.

Τι να κάνει ένας άνθρωπος μέσα στη μαύρη νυχτιά,που δεν έχει ύπνο και δε θέλει να ανοίξει τηλεόραση;

Έπαιξα ναρκαλιευτή για ένα τέταρτο-δεν κατάφερα να κάνω νέο ρεκόρ και σπάστηκα.Μετά έφαγα σπόρια.Πήγα να διαβάσω κάτι εφημερίδες,με το που αντίκρυσα το Βαγγέλη και το Γιώργο,ξαναγύρισα τρέχοντας στον υπολογιστή και μπήκα σε σελίδες αυτοκινήτων(το παλεύω,το παλεύω,πού θα πάει θα αγοράσω καινούριο πριν εκπνεύσει η χρονιά!).Ξανάφυγα,γύρισα στο κρεβάτι,σκέφτηκα διάφορες μαλακίες,ξανασηκώθηκα.Η σιδερώστρα μού'κλεινε το μάτι.Τι λες κυρία μου,αυτά μία φορά γίνονται στα χρονικά!

Τελικά κατά τις 4 ξαναξάπλωσα,κι άρχισα να επεξεργάζομαι την προοπτική να μην κοιμηθώ όλη τη νύχτα-πάλι.Μου ήρθαν και κάτι ωραιότατες ιδέες για ποστ,άρχισα να γράφω στο μυαλό μου τον πρόλογο,και.....έγινε το κακό!Κοιμήθηκα...




Σ'ένα γαλαξία,μακρυά,πολύ μακρυά,έγινε μια έκρηξη..η δόνηση έφτασε μέχρι το μικρό μας πλανήτη και κουνούσε το κρεβάτι ρυθμικά-βζζζζτ-βζζζτ-βζζζτ...8 και 28...το υποσυνείδητό μου μού δίνει τα νούμερα του Λόττο;όχι,μικρή τρελλή κι ανόητη,είναι η ώρα που πρέπει να είσαι στο πόστο σου,χαμογελαστή και έτοιμη να ξεκινήσεις τη μέρα σου και οι τύχες του κοσμάκη κρέμονται από πάνω σου-μόνο που αυτό είναι όνειρο,και η πραγματικότητα λέει πως αν δεν ήρθε ακόμη εκείνη η συσκευή διακτίνισης που παρήγγειλες από το τελεμάρκετινγκ,την έχεις-επιεικώς-γαμήσει...



*Μα τι γράφω;Δε θα σε ξυπνήσει κανένας,γιατί είσαι ζάμπλουτη και δε δουλεύεις-τρως την κληρονομιά που σου άφησε η δισεκατομμυριούχος γιαγιά σου.
Ο Τζον ο μπάτλερ όμως,είναι ο μόνος που ξέρει πως κάθε βράδυ,ρίχνεις στους ώμους την κουβέρτα με τα λουλουδάκια, μεταμορφώνεσαι σε "I wonder"woman και πατάσσεις την αδικία και το έγκλημα...
(το υπόλοιπο outfit περιλαμβάνει καρώ παντελονάκι πυτζάμας,μπλε κάλτσες,σαγιονάρες και κλάμμερ-με το που σε βλέπει ο κλέφτης,κλαίει απ'τα γέλια και τον συλλαμβάνεις χωρίς προσπάθεια:)

11 Comments:

  • Τέτοιες αυπνίες βρε παιδί μου;; δεν βοηθάει μια ταινιούλα, ένα βιβλιαράκι, μια κουτουλιά στον τοίχο βρε παιδί μου.. :P

    By Anonymous Anonymous, at 3:10 PM  

  • Δεν κοιμάσαι πολλές ώρες? Μήπως κοιμάσαι το μεσημέρι?

    By Blogger Παρατηρήτηριο Πυλαίας, at 6:59 PM  

  • ξανθιά@(φυσική;;)
    συνήθως το διάβασμα πιάνει,αλλά σε αυτή την περίπτωση πάπαλα-όσο για το τελευταίο,αντενδείκνυται,διότι εκτός από την αϋπνία,αποκτάς και πονοκέφαλο:Ρ
    :)

    st@
    Μπα,τον έκοψα και τον μεσημεριανό ύπνο.Είναι καθαρά ενδεικτικό άγχους όταν μου συμβαίνει-πάντως δεν είναι και καθημερινή κατάσταση,μη σας τρομάζω κι άδικα:)

    By Blogger Aurelia Aurita, at 7:51 PM  

  • Κανένα χαμομηλάκι δοκίμασες? Καλμάρει το νευρικό σύστημα και σε χαλαρώνει!
    Αν θέλεις κάτι πιο δραστικό, τότε δοκίμασε βαλεριάνα σε τσαγάκι, αλλά πρέπει να έχεις γερό στομάχι και να χρησιμοποιήσεις ελάχιστη ποσότητα.
    Ελπίζω να συνέβαλα λιγάκι στο θέμα της αϋπνίας σου, δεδομένων και των 65 τετραγωνικών βέβαια...
    Δεν μπορώ να πω ότι σε καταλαβαίνω βέβαια, αφού ευτυχώς τέτοιο πρόβλημα δεν έχω αντιμετωπίσει ποτέ.
    Την καλησπέρα μου!

    By Blogger boutsoukas, at 9:09 PM  

  • βασικά διαβασμα και τηλεοραση έχουν συνήθως αντιθετα αποτελέσματα!
    Χαμομηλακι, γαλα και ζεστο μπανιο

    By Blogger Παρατηρήτηριο Πυλαίας, at 9:55 PM  

  • boutsoukas@
    και σου εύχομαι να μην αντιμετωπίσεις ποτέ...:)
    Χαμομήλι,καλή ιδέα,θενκς(χμ,πήγα στο ντουλάπι και βρήκα ολόκληρο πακέτο με φακελάκια,ΛΗΓΜΕΝΟ-φτου..)
    Τα πιο βαριά λέω να τα αποφύγω-το στομάχι μου δεν είναι και το πλέον ανθεκτικό μου όργανο..Πάντως νομίζω πως το πρόβλημα θα λυθεί μια και καλή όταν βάλω σε τάξη έναδυο ζητηματάκια που με ζορίζουν
    :)

    st@
    τηλεόραση συμφωνώ,αλλά εμένα το διάβασμα με νυστάζει-απλά χθες δεν μπορούσα με τίποτα να συγκεντρωθώ σε γραπτό
    (ωπ!καινούρια φωτό;βάλε μία γαμπριάτικη ρε συ,να σε καμαρώσουμε:)

    By Blogger Aurelia Aurita, at 10:15 PM  

  • Καλώς την :)
    Τώρα να σου πω, εγώ που είχα χοντρό πρόβλημα με τον ύπνο κάποτε (πριν 10 χρόνια πχ.) τώρα κοιμάμαι όποτε θέλω σαν πουλάκι :)

    Τι κάνω;;
    Αυθυποβολή (ή κάτι τέτοιο)..
    Δηλαδή σκέφτομαι τα χειρότερα (που έχω περάσει ή που θα είχα περάσει), σκεφτομαι πόσο πολύ ήθελα τότε να κοιμηθώ και δεν μπορούσα και μπαίνω στο τριπάκι.. και αυτό ήταν..
    Ούτε που θα το πίστευα πιο πα΄λιά ότι θα έβρισκα τρόπο για ύπνο..
    Και όμως..

    Επίσης μπορείς να φροντίζεις να πεθαίνεις στην κούραση, να νιώθεις πως σου κόβονται τα πόδια, πως θα λιώσεις σαν ζελές στο κρεβάτι.
    Έτσι όταν πέσεις πάλι θα κοιμηθείς πολύ εύκολα.

    Όλα δοκιμασμένα είναι.
    Guaranteed δηλαδή :)

    Καλά ρε,
    ακόμη δεν άλλαξες το αμάξι....;;;;

    By Blogger FuSmOKer, at 11:28 PM  

  • Βασικά αν θες θα σου πω και μερικούς τρόπους για ΑΜΕΣΟ ύπνο απλά (νομίζω) είναι εντελώς ανορθόδοξοι.

    Χαμομήλι δεν ξέρω αν είναι πολύ καλή ιδέα γιατί όσο να ναι έχει τειίνη.
    Ένα μπάνιο όμως είναι ότι πρέπει για να χαλαρώσεις.
    Και αν θες να χαλαρώσεις εντελώς, ρίξε για 5 λεπτά καυτό νερό στον αυχένα :)
    Μην τον σκουπίσεις και βγες μετά στο μπαλκόνι να σε φυσήξει για κάνα 10λεπτο.
    Μετά μάλλον θα είσαι έτοιμη για ΖzzZZzzZzzZ

    By Blogger FuSmOKer, at 11:36 PM  

  • fusmoker@
    Περίεργη αυθυποβολή-δηλαδή αν κατάλαβα καλά,σκέφτεσαι τι άσχημα που ήσουν και τι καλά που είσαι τώρα και ο οργανισμός σου ανακουφίζεται και χαλαρώνει;Far out!
    Η αλήθεια είναι πως εγώ δε με συγκαταλέγω στους ανθρώπους που πάσχουν από αϋπνία-αν είμαι στα καλά μου,κοιμάμαι 10 με 13 ώρες σερί!Όμως όταν κάτι με απασχολεί,δεν πα να του ρίξω χαμομήλι και ζεστά νερά του κεφαλιού μου,δεν ησυχάζει το ρημάδι..Θα τα δοκιμάσω πάντως(την αυθυποβολή την έχω δοκιμάσει,δεν πιάνει)

    (Αυτό το τελευταίο με τον αυχένα το έχεις κάνει;γιατί έτσι πως το διαβάζω,μου φαίνεται ότι πρέπει για ψύξη..:)

    Υ.Γ.(με τσάκωσες:)-δεν πήρα ακόμη αμάξι η ανεπρόκοπη,και το σαράβαλο αρχίζει να διαλύεται εις τα εξ ων συνετέθη,πέφτουν προφυλακτήρες και υαλοκαθαριστήρες,σκάνε λάστιχα,γάμησέ τα..Πάντως όταν επιτέλους πάρω,θα το καταλάβεις-θα αφιερώσω καμμιά εκατοστή πανηγυρικά ποστ!:)))

    By Blogger Aurelia Aurita, at 12:37 PM  

  • xaxaxxaxaxxaxa..trelio gelio milame...autes tis skhnes nomiza pws mono egw ths zv..lol
    kalhspera..

    By Anonymous Anonymous, at 4:02 PM  

  • blue@
    Α,καλώς την,Καρπάθουλας κι εσύ ε;-άλλο κακό να μη μας βρεί και όνειρά μας γλυκά από δω και μπρος!(τουλάχιστον,most of the time:))

    By Blogger Aurelia Aurita, at 12:30 AM  

Post a Comment

<< Home


 
eXTReMe Tracker